Mensinghe Welpen


De welpen zijn eigenlijk jonge wolven, jongens van 7 tot 11 jaar. Elke week gaan ze in hun vacht (het uniform) naar het hordehol, waar ze onder leiding van de oude wijze wolf (Akela) op jacht gaan of luisteren naar de verhalen uit de jungle.

welpenDe avonturen zijn gebaseerd op het klassieke verhaal van Rudyard Kipling, Het Jungleboek, dat in de verfilming van Walt Disney nog altijd een van de meest populaire kinderfilms is. Het verhaal gaat over het jongetje Mowgli, dat in de wildernis terechtkomt en opgenomen wordt dor een wolvenhorde. Behalve Akela is er Baloe, de oude bruine beer, Bagheera de zwarte panter, Shere-Khan de tijger, Kaa de slang en nog vele andere dieren.

De rimboesfeer komt naar voren in de namen van de leid(st)ers, de liedjes, de aankleding van de nesthoeken en andere dingen. De welpen krijgen zoveel mogelijk inbreng in de uitvoering van het programma. Het welpenspel kent vijf speelvelden: buitenleven (natuur), ontdekken (exploratie), tot-je-dienst (dienstvaardigheid/dienstbereidheid), laat-zien-wie-je-bent (expressie) en sport en spel.

De welpen draaien opkomst op zaterdag van 9.30 tot 12uur.

Nieuws: