speltak: Phoenix Explorers


Explorers hebben het zelf voor ’t zeggen

Bij de explorers kan je zelf aan de slag! Handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van scouting! Op zomerkamp in het buitenland, acties houden om geld te verdienen, zelf een avondvullend programma regelen…alles is mogelijk!

Explorers is een verzamelnaam voor Rowans (jongens) en Sherpa’s (meisjes) in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar.
Explorers maken samen plannen. Ze regelen zelf de programma’s van de opkomsten en bepalen zelf wat ze op kamp gaan doen. En plannen zijn er natuurlijk om uitgevoerd te worden. Explorers zijn oud en wijs genoeg om dat zelf te doen. Leiding heb je niet meer nodig. Begeleiding kan nog wel handig zijn. Van begeleiders mag je dus best wat verwachten. Niet dat ze je bezighouden. Geen voorgekookte activiteiten. Wel dat ze je net dat laatste zetje geven. En een beetje hulp als het plan dreigt te stranden.
De afdeling explorers van de Mensinghegroep heet Phoenix. De phoenix is een vogel uit de Griekse mythologie die verbrandt en steeds weer uit zijn eigen as herboren wordt. De Phoenix Explorers bestaan uit ruim 25 leden en twee begeleiders. De opkomsten zijn op vrijdagavond van 19 tot 22 uur in het scoutinggebouw aan de Norgerweg.

Kom vooral eens kijken als je belangstelling hebt!

Nieuws: