Verslag NL Doet

Ondanks het regenachtige weer ging NL doet bij scouting Mensinghe gewoon door. Het schuurtje is afgebroken en het afval afgevoerd waardoor er ruimte is gemaakt voor onze nieuwe carport. Geweldig al het werk dat verzet is! Ook binnen in het gebouw is een flinke slag geslagen, de ramen zijn gelapt en de keuken is schoon gemaakt. Ook de toiletgroepen zijn weer netjes op orde gebracht. Bedankt vrijwilligers want zonder jullie was het niet mogelijk geweest. Hopelijk tot volgend jaar bij een nieuwe NL doet.

Wij doen weer mee met de Jeugd Sponsor Actie van de Poiesz! Help onze scoutinggroep door je munten in onze koker te stoppen bij de Poiesz in Nieuw-Roden! Elke munt telt! Bedankt, namens alle leden van Scouting Mensinghe Roden! #PoieszJSA https://www.poiesz-supermarkten.nl/jsa

Wij doen mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw stem rekenen?Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport

Met jouw stem zorg je voor een financiële bijdrage van de Rabobank voor het aanschaffen van spelmateriaal voor onze activiteiten. Denk hierbij aan houten palen, touw, klimmateriaal. Mocht er nog een bedrag overblijven zullen wij dit gebruiken om ons gebouw te verduurzamen.

De eerste voorbereidingen voor Jota-Joti zijn in volle gang. Dit jaar geen toren, maar er wordt wel vollop gebouwd aan speel objecten voor de kinderen.

Betreft: Opkomsten vanaf 2 oktober

Roden, 30 september 2020

Beste Mensinghescout,  beste ouder/verzorger,

De maatregelen tegen het coronavirus zijn aangescherpt. Voor Scouting ligt de focus op het continueren van de opkomsten voor kinderen en jongeren.

Sinds 28 september gelden nieuwe richtlijnen van Scouting Nederland; je vindt die onder deze link. De belangrijkste wijzigingen staan ook hieronder:

Mocht je opmerkingen of vragen hebben naar aanleiding van het bovenstaande, dan horen of lezen wij het graag.

Namens het bestuur,

Stephan Göbel

Het was een raar jaar 2020, overvliegen zonder ouders door de coronacrisis. Gelukkig was er een LIVE-stream en hebben we de foto’s nog! Met dank aan Janne, onze fotografe.

Als door de coronacrisis of een andere oorzaak het geld ontbreekt, waardoor kinderen of jongeren geen lid kunnen blijven of worden van een sport-, muziek of dansvereniging, dan kan het Jeugdfonds de contributie betalen. Natuurlijk ligt alles nog stil maar als de aanvraag nu gedaan wordt, kunnen kinderen en jongeren direct meedoen of blijven meedoen zodra er weer gesport, gedanst of muziek gemaakt mag worden.

Aanmelden kan via https://kindsupportdrenthe.nl/ Vragen kunt u stellen via e – mail: gerda.drenthe@jeugdfondssportencultuur.nl

Doe jij al mee met onze online opkomsten? De leiding van vrijwel alle speltakken heeft inmiddels ideeën uitgewerkt voor superleuke online opkomsten! Je (bege)leiding zal bekend maken hoe en wanneer er online-activiteiten zijn. Zo kunnen we als groep samenzijn, zonder bij elkaar te komen! #ikscoutthuis

Vandaag heeft Scouting Nederland haar advies aangescherpt wat betreft de opkomsten van onze Scoutinggroep in relatie tot het coronavirus. Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen om de opkomsten en kampen tot en met 31 maart niet door te laten gaan.
 
Onze Scoutinggroep volgt het advies van Scouting Nederland. Dat betekent dat de opkomsten de komende weken, tot 31 maart gepland stonden NIET doorgaan.
Ook alle alle andere activiteiten die gepland stonden tot 31 maart, zoals NLdoet, gaan niet door.
 
We zullen je zodra er meer informatie is, informeren over de opkomsten die na 31 maart volgen. 
 
Mocht je vragen hebben over Scouting en het coronavirus kun je op de website van Scouting Nederland meer informatie vinden: https://www.scouting.nl/nieuws/1856-vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19.

Op scouting leer je knopen met touw zodat je van een aantal pionierpalen iets moois kunt bouwen. Tijdens het Noordelijk Pinksterkamp worden er bijvoorbeeld heuse keukens en vuurtafels van gebouwd van deze pionierpalen. Het hout was de laatste jaren van erg slechte kwaliteit, dus dit jaar moesten we toch echt op zoek naar nieuw hout. In de laatste weekenden van februari is een grote club leden en leiding naar het bos gegaan om, met toestemming van de boswachter, bomen te zagen. En het resultaat mag er zijn. Een grote bult met nieuw pionierhout waar we het komende jaar en hopelijk ook de komende jaren, weer veel plezier van kunnen hebben. Bedankt allemaal voor jullie inzet en succes met het schillen van de palen!

Nieuws: