Verslag NL Doet

Ondanks het regenachtige weer ging NL doet bij scouting Mensinghe gewoon door. Het schuurtje is afgebroken en het afval afgevoerd waardoor er ruimte is gemaakt voor onze nieuwe carport. Geweldig al het werk dat verzet is! Ook binnen in het gebouw is een flinke slag geslagen, de ramen zijn gelapt en de keuken is schoon gemaakt. Ook de toiletgroepen zijn weer netjes op orde gebracht. Bedankt vrijwilligers want zonder jullie was het niet mogelijk geweest. Hopelijk tot volgend jaar bij een nieuwe NL doet.

Als door de coronacrisis of een andere oorzaak het geld ontbreekt, waardoor kinderen of jongeren geen lid kunnen blijven of worden van een sport-, muziek of dansvereniging, dan kan het Jeugdfonds de contributie betalen. Natuurlijk ligt alles nog stil maar als de aanvraag nu gedaan wordt, kunnen kinderen en jongeren direct meedoen of blijven meedoen zodra er weer gesport, gedanst of muziek gemaakt mag worden.

Aanmelden kan via https://kindsupportdrenthe.nl/ Vragen kunt u stellen via e – mail: gerda.drenthe@jeugdfondssportencultuur.nl

Doe jij al mee met onze online opkomsten? De leiding van vrijwel alle speltakken heeft inmiddels ideeën uitgewerkt voor superleuke online opkomsten! Je (bege)leiding zal bekend maken hoe en wanneer er online-activiteiten zijn. Zo kunnen we als groep samenzijn, zonder bij elkaar te komen! #ikscoutthuis

Vandaag heeft Scouting Nederland haar advies aangescherpt wat betreft de opkomsten van onze Scoutinggroep in relatie tot het coronavirus. Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen om de opkomsten en kampen tot en met 31 maart niet door te laten gaan.
 
Onze Scoutinggroep volgt het advies van Scouting Nederland. Dat betekent dat de opkomsten de komende weken, tot 31 maart gepland stonden NIET doorgaan.
Ook alle alle andere activiteiten die gepland stonden tot 31 maart, zoals NLdoet, gaan niet door.
 
We zullen je zodra er meer informatie is, informeren over de opkomsten die na 31 maart volgen. 
 
Mocht je vragen hebben over Scouting en het coronavirus kun je op de website van Scouting Nederland meer informatie vinden: https://www.scouting.nl/nieuws/1856-vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19.

Op scouting leer je knopen met touw zodat je van een aantal pionierpalen iets moois kunt bouwen. Tijdens het Noordelijk Pinksterkamp worden er bijvoorbeeld heuse keukens en vuurtafels van gebouwd van deze pionierpalen. Het hout was de laatste jaren van erg slechte kwaliteit, dus dit jaar moesten we toch echt op zoek naar nieuw hout. In de laatste weekenden van februari is een grote club leden en leiding naar het bos gegaan om, met toestemming van de boswachter, bomen te zagen. En het resultaat mag er zijn. Een grote bult met nieuw pionierhout waar we het komende jaar en hopelijk ook de komende jaren, weer veel plezier van kunnen hebben. Bedankt allemaal voor jullie inzet en succes met het schillen van de palen!

Zaterdag 16 maart is NL doet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook scoutinggroep Mensinghe Roden doet dit jaar weer mee.

De voornaamste bezigheid van de dag is het afbreken van de schuur naast het gebouw en starten met de opbouw van de carport. Daarnaast zullen we ook ramenwassen en schoonmaken in en rond het gebouw.

Via deze link is de klus van dit jaar te bekijken: https://www.nldoet.nl/klus/scouting-goes-eco. 

Vanaf 10 uur staat de koffie klaar, later aanhaken is ook mogelijk. Graag tot dan!

Aanmelden via de site van NL doet of via secretariaat@mensinghe.nl

Als Scoutingorganisatie verwerken wij persoonsgegevens om onze vereniging te kunnen organiseren, activiteiten uit te kunnen voeren en contact te hebben met onze leden. De gegevens van leden worden opgenomen in ons ledenadministratiesysteem Scouts Online. Als lid heb je zelf altijd inzicht in je eigen gegevens en heb je de mogelijkheid deze te bewerken of gegevens af te schermen. Hoe we met je gegevens omgaan staat beschreven op www.scouting.nl/privacy.

 

Download hier het privacy beleid van onze scoutinggroep:

Privacybeleid Scouting Mensinghe Roden_082018

Vol enthousiasme hebben 25 leden van Scouting Mensinghe Roden meegedaan met #iScout18.

Hieronder een aantal foto’s en video’s van deze geweldige wereldreis, tot volgend jaar!

Ook dit jaar doen we weer mee met de Poiesz Jeugd Sponsoractie. Graag willen we jullie vragen mee te helpen om zoveel mogelijk munten te verzamelen voor scoutinggroep Mensinghe Roden in het filiaal in Nieuw Roden. De munten worden uiteindelijk omgezet in een geldbedrag. Het bedrag wordt vrijdag 20 april bekend gemaakt op een feestelijke avond in Leeuwarden.
De actie loopt vanaf 12 februari tot en met 8 april.
Zaterdag 24 februari zullen wij aanwezig zijn in de Poiesz in Nieuw-Roden van 10.00-15.00 uur met enkele scouts met leiding. Vanuit een marktkraam in de winkel mogen wij die dag tompoezen verkopen voor 15 extra punten!

500 Extra punten!
Naast de reguliere actie kunnen we 500 Jeugd Sponsor Munten extra winnen door massaal te gaan stemmen op https://www.poiesz-supermarkten.nl/toolkit/jsa-stemactie?vestiging=70038&club=2
De 50 clubs met de meeste stemmen krijgen aan het eind van de Jeugd Sponsor Actie 500 sponsormunten extra.
De online stemactie is vanaf maandag 12 februari actief.
Probeer zoveel mogelijk mensen te motiveren om voor Scouting Roden munten te verzamelen.

 

Nieuws: