Zomervakantie: verbouwing Woudscout gaat door

Ook in de zomervakantie gaat het werk aan de Woudscout door. Veel werkzaamheden in met name de afbouw wordt gedaan door de leden zelf. Soms levert dat hele nieuwe beelden op, soms kleine subtiele verschillen. Maar allemaal door werkzaamheden om het nieuwe clubhuis functioneler te maken. Eind deze week is er zelfs een trouwerij in de Woudscout. Niet eens van een “Mensinghe-stelletje”. Nou ja, ongetwijfeld wel een originele entourage voor een trouwfeest.

Het radiatoren-team blijft druk aan het boren en schroeven.


De radiatoren zijn na een schuurbeurtje opnieuw gespoten en zien er weer helder wit uit. Dit spuiten is geheel belangeloos gedaan door dhr. Oostra die ook al meehielp bij de verbouwing in 1986.


Het tentenzoldertje, gebouwd in de jaren negentig was altijd al voorzien van een Vlizo-trap. De oorspronkelijke vezelplaat voor de ophanging hield het nog geen drie weken vol. Een daarop gemonteerde multiplexplaat maakte het geheel wel iets steviger, maar de ophanging werd op den duur losgetrokken van de vezelplaat. Een nieuwe multiplexplaat heeft nu de plaats van de vezelplaat ingenomen. Nu moet het Scout-proof zijn.


Het veldje voor het clubhuis is vlakgetrokken en er ligt zand op de plaats waar de klinkers weer moeten komen, voor de gevel langs. Dit geeft een hoop ruimte die we in de afgelopen maanden niet meer hadden.


Het houthok is schoongeveegd en wordt weer gevuld met het hout dat terug is van het NPK.


Een nieuwe schakelkast en een nieuwe groepindeling. Er is weer licht!

En zo ziet dat licht er dan uit in de gang.


De professionele keukentafels zijn gearriveerd. En meteen na montage in gebruik genomen voor het trouwfeest.


Het oude zoldertje van de padvindsters is vrijgekomen en de oude toegang is dichtgemetseld. Er moet dus een nieuwe Vlizo-trap komen. De trap is al geleverd door de aannemer. Dit is de tijdelijke toegang.


De radiatoren  zijn gemonteerd. Radiatoren werken alleen goed als er niets tegenaan wordt gezet en dus in het zicht zijn. Daarom mag de afwerking en montage ook wel wat tijd kosten.

Nieuws: