Welpen & kabouters – zomerkamp 2014

Het is alweer een paar weken geleden, maar tijdens de zomervakantie zijn de Welpen en Kabouters weer op zomerkamp geweest. Dit is een jaarlijks terugkerende activiteit, waarbij de ochtendspeltakken van ‘groen’ samen een week op kamp gaan. Deze keer hebben we ons tentenkamp opgezet in Beilen. Scouting Beyloo ter Horst heeft namelijk een mooi terrein aan de rand van het bos.

Het thema was dit jaar ‘De verdwenen diamant van Abu Hakim.’ Abu Hakim is een oliesjeik, waarvan de diamant gestolen was. De diamant was hem heel erg dierbaar en de kinderen moesten helpen hem weer terug te krijgen. Tijdens het verhaal van Maruk el Hanan bleek dat een eeuwenoude vete tussen twee familie’s de sjeik z’n diamant gekost heeft. Hierna kon de dader snel worden opgespoort. Woestijnpiraat Raiisja (???) werd in de boeien geslagen door Mohammed Hakim, de sterkste krijger van Verwegistan, en sjeik was de kinderen eeuwig dankbaar.

Met dit thema hebben we door het kamp heen spelletjes gedaan, zijn we wezen zwemmen in een recreatieplas en is er ook een dag lang een hike gelopen. En dat is nog niet alles, want… de laatste nacht hebben we met z’n allen in de legertent geslapen! Super gezellig 🙂

Al met al was het een heel geslaagd kamp. Als leiding willen wij kinderen heel erg bedanken voor het leuke kamp dat we gehad hebben.

Tot volgend jaar!

PS: Houdt ook dit jaar de laatste week van de basisschoolvakantie vrij!

 

Nieuws: