Verslag NPK 2012 Verkenners: 1e plek kampeervaardigheid

En daar zit je weer….thuis..op de bank…tv te kijken, maar eigenlijk krijg je maar half mee wat er op tv gebeurt.
Je bent nog vol van alle gebeurtenissen van het NPK. En wat was dat weer fantastisch dit jaar!

Vrijdagochtend om half 10 rijden Bob, Elzo en ik het terrein op en worden al blij bij het aanzicht van een aantal tentjes die verspreid over het terrein staan.
We beginnen met het uitpakken van de container en het indelen van het terrein. In de middag komt ook de rest van de leiding erbij en kunnen we vanaf 16.00u echt beginnen.
De eerste jongens komen rond half zes op de fiets aan vol verhalen en met veel zin in weer vijf fantastische dagen.
Eerst de tenten opzetten en vervolgens beginnen met de keukens. Als de tweede groep ook arriveert, gaat alles een stuk sneller.

Zaterdag overdag wordt er druk gebouwd op het terrein. Zelfs zó druk dat alles zaterdagavond zo goed als klaar was. Voor zowel de leiding als de Verkenners een uniek gebeuren, maar wel fijn, want er is nu vrije tijd!

Op zondag staat de GPS hike weer op de planning en na jaren onderaan de lijst te zijn geëindigd, halen alle drie de patrouilles een veelbelovend eindresultaat:
de Arenden eindigen op de 10e plek, de Rammen op de 15e en de Buffels op de 22e plek. En dat van 62 deelnemende hikers-groepjes! Nogmaals onze complimenten!
Alsof dat nog niet genoeg was, worden we op zondag ook genomineerd voor de TOP (Thema Object Prijs) met ons schommelschip.

Op maandag kwamen vele ouders een kijkje nemen en het werk bewonderen. Het kamp wordt ’s avonds afgesloten met een ‘donders mooi feest’!

Maar natuurlijk was het kamp nog niet helemaal afgesloten, dit gebeurt altijd op dinsdag. Een spannend moment, want iedereen wil weten of het harde werken beloond wordt bij de prijsuitreiking.
En dat werd het!! Een unicum in de geschiedenis van Scouting Mensinghe: de Verkenners eindigen op de 1e plek kampeervaardigheid! Daarnaast werden we 3e in het algemeen klassement en 5e met het thema!!
We zijn als leiding supertrots op onze jongens en hebben bovenal een ontzettend leuk kamp gehad! Tot volgend jaar!!

Nieuws: