Verbouwing: rondje langs alle nieuwe lokalen

Deze week beginnen we met een kijkje in alle lokalen. De vorm zit er nu goed in en je kunt je al weer thuis gaan voelen:

Het beverlokaal oftewel Hotsietonia, het ziet er nu een stuk speelser uit met alle hoeken en gaten.

Hetzelfde lokaal maar nu met het zicht naar buiten.

Het kabouterlokaal, het spiegelbeeld van het beverlokaal.

Het hordehol waar de welpen spelen. Gefotografeerd vanuit het verkennerslokaal, de tussenmuur is nog niet gebouwd. Veel zolderruimte en goede gelegenheid ieder nest zijn eigen plek te geven.

Het vendellokaal, waar de padvindsters hun thuis hebben. Hun lokaal is nu nu vijf ramen lang i.p.v. vier.

Het troeplokaal, het honk van de verkenners. Gefotografeerd vanuit het welpenlokaal. Zij zijn ook elkaars spiegelbeeld. De muur komt komt ongeveer ter hoogte van de blauwe tafel, van de ramen naar de gang.

De basis, het lokaal van de explorers of de RSA. Ook vijf ramen lang en nu het middelste lokaal aan de zijde van de Norgerweg. Bijna het spiegelbeeld van het padvindsterslokaal.

Het stamlokaal. Eigenlijk de oude RSA basis, maar wel helemaal nieuw opgetrokken.

en De nieuwe toiletten en wastafels. Veertig jaar verschil met de oude situatie en veel ruimer opgezet.

De nieuwe keuken is van tegels voorzien en een deel van de aansluitingen is gereed.

Nu een belangrijk deel van de bouw klaar is beginnen ook de afbouwwerkzaamheden op gang te komen. Daar wordt door ouders, bestuursleden, (oud)leiding, stam en jeugdleden aan gewerkt. Dit zijn de nieuwste beelden van bouw en afbouw.

Twee stamleden die de ophanging van de radiatoren in het verkennerslokaal aan het construeren zijn.

Hetzelfde wordt gedaan in het beverlokaal door een oud welpenleider en een oud ‘snoep’leiding van de welpen.

Tezelfdertijd wordt door een van de kabouters de afschermplaten van de isolatie in het padvindsterslokaal vast geschroefd.

Het dak wordt voorzien van de deklaag, de eerste drie stroken aan de voorzijde zitten er op. Met de afvoer van de meeste containers begint het veldje voor al weer een beetje vertrouwd aan te voelen. Het paaltje met de rode kop geeft aan waar nog gegraven moet worden voor de bestrating. Ook een van de klussen die door ons zelf gaat worden uitgevoerd.

Nieuws: