NPK verlag verkenners 2014: drie keer eerste prijs!

Op vrijdagochtend 09.00u strijken we neer met onze spullen op een nog erg leeg terrein van de Marnewaard. Binnen twaalf uur staat hier echter het grootste dorp van de gemeente ‘de Marne’ en begint het grootste jaarlijks terugkerende scoutingkamp: het Noordelijk Pinksterkamp. 3600 scouts uit diverse windstreken komen hier vijf dagen kamperen, plezier maken en nieuwe vrienden ontmoeten.

Dit jaar is het mijn laatste NPK als leiding bij de verkenners, extra speciaal dus. Ik heb er erg veel zin in, net als de kinderen en de rest van mijn team. Het pinksterkamp is van origine een wedstrijdkamp, waar verschillende prijzen te winnen zijn. De zilveren bijlen van kampeervaardigheid, de ome wiebe plaquette bij het thema en de NPK vlag in het algemeen klassement.

Het thema van dit jaar is piraten, iets waar we natuurlijk goed mee uit de voeten kunnen. Stoere mannen die over de ruige zeeën varen om andere schepen te enteren! Naast het thema is er natuurlijk de kampeervaardigheid, daarmee laat je zien hoe goed je primitief kunt kamperen. Als je goed je best doet tijdens de hikes op zondag, maak je een kans in het algemeen klassement, waar alle punten bij elkaar opgeteld worden. Vorig jaar waren we nipt tweede, dit jaar dus een nieuwe poging.

Vrijdagmiddag om 16.00u kan het echt gaan beginnen, we mogen dan starten met het opbouwen van het kampement. Het gaat voorspoedig, zelfs zo voorspoedig dat de keukens van de kinderen al voor de opening op zaterdagmiddag 14.00u klaar zijn. Dit is nog niet eerder gebeurt, het lijkt dus de goede kant op te gaan. Naast alle activiteiten en spellen die er tijdens het kamp georganiseerd zijn, wordt er druk gebouwd om het kampement af te ronden. Zondagochtend is het dan ook helemaal klaar, we kunnen even stoom afblazen. De kinderen gaan op hike, de leiding heeft dan even rust 😉 De sfeer is erg goed in het kamp, iedereen heeft het erg gezellig en het is relaxed.

Maandagochtend worden de nominaties van de T.O.P. (Thema Object Prijs) bekend gemaakt, ook wij zitten er dit jaar weer bij met onze mooie poort! Maandagmiddag komen de bezoekers een kijkje nemen op ons terrein en we ontvangen weer veel complimenten. Maandagavond sluiten we traditioneel af met de scoutsdisco; dit jaar het mega piraten festijn! En dan breekt het spannende moment aan van de prijsuitreiking op dinsdagochtend. Eerst het thema, waarvan we hopen dat we het goed gedaan hebben en dat bleek: we hebben de eerste prijs gewonnen! Dan kampeervaardigheid, weer spannend….ook eerste!! En als klap op de vuurpijl, een unicum binnen de geschiedenis van Mensinghe; we zijn eerste geworden in het algemeen klassement! Drie keer eerste prijs! Ik besef het nog nauwelijks, maar een mooiere afsluiting na zeven jaar leiding geven, kan ik me niet wensen. Ik wil mijn team en onze verkenners enorm bedanken voor dit jaar en alle jaren ervoor, het was een top tijd! Ik ga jullie missen!

Jorim

Nieuws: