Het gras wordt groener aan de bosrand!

Zoals iedereen weet is het clubgebouw afgelopen jaar grondig verbouwd, nu binnen het meeste werk klaar is en buiten het voorjaar weer in de lucht zit is het ook tijd om de bestrating en het grasveld weer in orde te maken.

Een verbouwing kost geld, dat is nu eenmaal zo. Door de uitgaven aan de verbouwing van het gebouw is er eigenlijk geen geld meer om het buitenterrein aan te kunnen pakken, gelukkig heeft onze leiding links en rechts wat contacten en is er eind februari door Manege de Hulhorst uit Roden 40 ton zand geleverd voor de bestrating en egalisatie van het toegangspad (met dank aan Chris Hartman). Dit zal binnenkort, samen met de stenen uit de “vorige” bestrating worden verwerkt tot een net pad om het gebouw heen.

Naast de bestrating is ook begonnen met de aanleg van een grasveld, zaterdag 19 maart is door 1 van de leiding het terrein vlakgetrokken en geschikt gemaakt voor inzaaien (met dank aan de Manege voor het beschikbaar stellen van de werktuigen).
Zondag 20 maart zijn een aantal leiding en bestuursleden bezig geweest met het daadwerkelijk inzaaien van het terrein (400 vierkante meter) met een BGE3 graszaadmengsel, deze grassoort is sterk en geschikt voor de grondsoort bij het gebouw.
Het graszaad is beschikbaar gesteld door V.O.F Buiter uit Roden (met dank aan Jan Buiter, via Chris Hartman)

Het lange wachten is inmiddels begonnen en mag het grasveld 2 maanden niet betreden worden.

Vanaf deze plaats ook het verzoek aan iedereen die dit leest, geeft het gras de rust om een zode te vormen en loop er dus absoluut niet overheen!!!!!!
Alleen op deze manier hebben we kans op een goed resultaat van de werkzaamheden!!!

Nieuws: